tiistai 10. elokuuta 2010

IV: everyone knows that i'm rightfully yours

Hehee noniin varoitan jo aluksi, että nyt on tosi paljon sellasia yhdistelmäkuvia. Yritän pitää kiinni siitä 20 kuvaa per jakso, joten sitten tulee tällaista. Yritin kuitenkin pitää linjan edelleen selkeänä.. Ja argh ehkä saan vielä joskus johonkin osaan jotain odottamatonta, tää on nyt vähän tämmöstä. Se kohta missä ite nyt pelaan on siinä jossain kasi-seiskajakson paikkeilla, ja en voi jatkaa pelaamista sitä ennen koska en osaa tehdä perijävalintaa itse, enkä viitsi alkaa spoilailemaan vielä :) Siksi nyt tulee kamalaa tahtia, mutta älkää tottuko tähän, oikeasti olen tosi hidas.



Alicia ja Thornton työskentelivät kovasti uriensa eteen. Alician äitiysloman takia Thornton oli hieman paremmissa hommissa, mutta molemmat olivat jo todella lähellä kovasti odottamaansa ylennystä toimitusjohtajaksi. Molempia joka aamu hieman hirvitti jättää Ninni tuntemattoman lastenhoitajan huomaan, mutta heti kun työpaikan ovista käveli sisään, ei kotiasioita enää muistanut lainkaan.



Kun Alicia ja Thornton lähtivät töihin, talo täyttyikin henkilökunnasta. Rahaa tuli hyvin, ja pian Laineilla oli jo varaa palkata sisäkkö pitämään huolta alati kasvavasta taloudesta. Vaikka näillä kahdella ei ollut sinänsä mitään siivoamista vastaan, he mieluummin pyhittivät vapaa-aikansa vähäiset hetket perheelleen kuin paikkojen puhtaaksi jynssäämiseen.



Eräänä päivänä Thornton saikin kuin saikin pitkään kärkkymänsä ylennyksen ja oli virallisesti firmansa toimitusjohtaja. Nousseen palkan, upean toimiston ja kasvaneen vastuun lisäksi hän sai ajaa ympäri kaupunkia yhtiön limusiinilla.



Kaikessa kiireessä tuli Ninninkin aika kasvaa. Jo aivan ensimmäisinä koulupäivinä tytöstä alkoi paljastua uusia piirteitä. Hän oli varsinainen työnarkomaani, ja tapasi tehdä koulutehtäviä jo etukäteen. Ystäviä taas hänellä ei niin ollut, mutta se ei haitannut. Hän nautti muille naureskelusta ja hänen opettajansa sanoi häntä jopa ilkeäksi, mutta Alicia ja Thornton eivät viitsineet vielä huolestua. Ainoana lapsena Ninnillä varmasti vain kestäisi sopeutua olemaan ikäistensä seurassa, Alician ja Thorntonin ystävillä kun ei ollut joko lapsia ollenkaan tai sitten jo liki aikuista jälkikasvua.



Perhe oli kuitenkin keskenään hyvin läheinen. Ninniä ei yhtään haitannut oman ikäisen seuran puute, kun omat vanhemmat tuntuivat ymmärtävän häntä niin paljon paremmin kuin ne omituiset luokkatoverit. Esimerkiksi iltapiknikit takapihalla olivat koko perheelle kovasti mieleen, ja niiden aikana usein keskusteltiinkin läpi päivän tapahtumia.





Ei kauaakaan, niin olikin jo Thorntonin syntymäpäivien aika. Vaikka ehkä olisi pitänyt olla onnellinen, Thorntonia hieman harmitti. Silloin nuorina hän ja Alicia olivat ajatelleet vain elävänsä ikuisesti, mutta hiljalleen Thornton alkoi ymmärtää, että tämä kaikki päättyisi joskus.



Iltaisin ennen nukkumaanmenoa Ninni usein hiipi pihalle tutkailemaan tähtiä. Häntä kiinnosti kovasti maailmankaikkeus, ja hän imi siitä tietoa itseensä kuin pesusieni. Tähdet olivat hänen mielestään niin kovin kauniita ja yksinäisiä, näkivät toisensa, mutta eivät milloinkaan päässeet toistensa lähelle.



Thorntonilla ei ollut vielä mikään kiire päästä eläkkeelle. Vaikka hän oli jo saavuttanut paljon, vielä oli hieman matkaa huipulle. Alicia taas oli ylennetty jo varatoimitusjohtajaksi, ja hän oli varma, ettei kovalla työllä ylennykseen olisi enää paljon matkaa.



Aina vain kohentuvan rahatilanteen takia taloa päätettiin taas laajentaa. Keittiö alkoi olla vähän liian ahdas, eikä syömään mahtunut montaakaan vierasta. Nyt kuitenkin tehtiin tilavampi keittiö, johon hankittiin paremmat kalusteet ja jopa tiskikone. Vaikka kumpikaan ei suorastaan rakastanut kokkaamista, oli uudessa keittiössä paljon hauskempaa laittaa ruokaa. Thornton sai myös kauan kaipailemansa työhuoneen, joka kuitenkin oli vielä hyvin yksinkertainen, sisältäen ainoastaan työpöydän tuoleineen ja tietokoneineen.



Laajennus osui hyvään saumaan, sillä pian oli taas syntymäpäiväjuhlien aika - tällä kertaa Ninnin. Ninnistä kasvoikin itsetietoinen nuori naisenalku, todella paljon isänsä näköinen tummine kulmakarvoineen, paksuine huulineen ja mustine hiuksineen. Äidin peruja tuntui äkkiseltään olevan ainoastaan kaunis oliivi-iho, joskin sitäkin olivat isän geenit vaalentaneet.



Kiireinen arki sujui perheessä hyvin. Alicia sai lopulta kauan odottamansa toimitusjohtajan ylennyksen, jonka kunniaksi mentiinkin perheen kesken takapihapiknikille. Nykyään arki oli hyvin kiireistä, eikä tällaisille ollut enää paljoa aikaa. Ninnillä oli kokeisiin lukemista ja läksyjen tekoa, Alicialla ja Thorntonilla taas työnsä. Ninnillä ei ollut edelleenkään paljoa ystäviä, vaan hän mieluiten ilkeili pienen kaveriporukkansa kanssa muille, josta Alicia ja Thornton eivät olleet niin onnellisia.



Ninnillä alkoi olla myös aikaa pojille, vähän erilaisille vain kuin vanhemmat olisivat toivoneet. Ei häntä kuitenkaan nämä jätkät kiinnostaneet, yksi vain, ja siinä kestäisi vielä hetki kun hän saisi tämän pikkusormensa ympärille. Ninni oli taitava manipuloija, ja tiesi hyvin miten pojat sai seuraamaan häntä.



Pian kuitenkin tuli yllätys, jota ei todellakaan osattu odottaa! Alicia tuli raskaaksi, sillä hän ja Thornton olivat luopuneet ehkäisystä jo ajat sitten, luullen olevansa liian vanhoja saamaan enää lapsia: Thornton kun oli jo vanhus ja Aliciakaan ei ollut enää parikymppinen. Pieni vahinko kääntyi pian kuitenkin odotetuksi perheenjäseneksi, sillä Ninnin jälkeen myös Thornton oli paljon avoimempi lasten suhteen kuin ennen. Thorntonia vain kaihersi se, ettei tuskin tulisi näkemään tätä pienokaista aikusena tai edes kokemaan tämän teiniangstia.



Ninni taas oli onnistunut suunnitelmassaan, ja hän oli onnistunut leipomaan luokkatoveristaan Calebista itselleen kelpaavan poikaystävän. Caleb oli paljon karismaattisempi ja flirttailevampi kuin Ninni, mutta Ninni osasi kääntää sen itselleen hyvin. Kun Caleb ja hän jäivät kiinni jostain, Ninni luikki vähin äänin paikalta ja jätti Calebin selittelemään. "Sä teet sen niin hyvin, ei mua tässä enää tarvita." Ninni tosiaan tiesi mistä naruista vedellä, ja hän sai kiltin Calebin tekemään juuri niin kuin kulloinkin halusi.



Kommelluksiltakaan ei vältytty kiireisessä perheessä. Eräänä aamuna kun Thornton oli töissä ja Ninni koulussa, Alicia päätti lähteä vatsansa kanssa neuvolaan, samalla jättäen keskeneräisen aterian uuniin. Onneksi keittiössä oli automaattisesti hätänumeroon hälyttävä palohälytin, eikä mitään vakavaa ehtinyt käydä - uuni tosin kärsi aikamoisia vaurioita.



Pian tulikin synnytyksen aika. Tällä kertaa Alicia ei ehtinyt sairaalaan asti, vaan joutui hoitamaan synnytyksen kotona. Jälkikäteen Alicia mietti moneen kertaan, millainen onni oikein olikaan, että ensimmäinen synnytys oli tapahtunut sairaalassa ja tämä toinen kotona. Jos Ninni olisi päättänyt syntyä jo kotona, ei hän ikinä olisi suostunut synnyttämään seuraavaa! Suloiselle pienelle tytölle rakennettiin pikkuinen huone Ninnin huoneen viereen, ja hänelle annettiin nimeksi Nelli.



Ei kauaakaan Nellin syntymästä, niin oli jo aika Alician syntymäpäiville. Juhlimaan kutsuttiin läheisimmät ystävät vuosien varrelta. Ystävien määrä vaan oli alkanut jo vähentyä, moni vielä elossa olevistakin alkoi olla jo kovin vanha. Puhaltaessaan kynttilöitä Alicia mietti, tulisiko hän koskaan näkemään vaikkapa lapsenlapsiaan. He olivat saaneet Ninnin kuitenkin jo aika vanhoina, Nellistä puhumattakaan.



Alicia ei halunnut antaa vielä hiustensa harmaantua, hän oli kuitenkin ylennyt urallaan jo moguliksi, eikä mogulin sopinut näyttää eläkeläiseltä. Tyyliään hän kuitenkin muutti hieman maanläheisemmäksi.



Ei haittannut vaikka oli itse jo vanha ja ryppyinen, kun elämän rakkaus oli samassa tilanteessa. Nyt vasta Thornton ja Alicia olivat alkaneet ymmärtäää, että kaikki ihan oikeasti loppuisi joskus. Nyt heillä kuitenkin oli toisensa, lapsensa ja paljon rakkautta, ja he halusivat ottaa näistä hetkistä joita heillä vielä oli jäljellä kaiken ilon irti.

4 kommenttia:

  1. Mitäs tähän sitten enää sanomaan. Yhtä hyvää jälkeä kuin edellisissäkin osissa! :)

    Tosi kiva, että perheeseen syntyi vielä toinenkin lapsi. Siinä oli ihan tarpeeksi yllätystä. Seuraavassa osassa varmaan nähdään, mitä piirteitä Nelli perii vanhemmiltaan, sitä odotan kovasti. :)

    VastaaPoista
  2. no kiitos kovasti! :) yritän pitää tasoa yllä.. ja joo toi nelli oli mullekin ihan puhdas yllätys :D ei meinaan ollut tarkotus toista lasta noille saada mut sit nyt taas tuntuis ihan väärältä jos se puuttuis :)

    VastaaPoista
  3. Hieno jakso taas :). Ninnistä tuli tosi sievä!

    VastaaPoista
  4. Osaat kirjoittaa tosi hyvin! Voisin lukea ihan alusta asti tätä tarinaa :)

    VastaaPoista